a
UPOZORNENIE:
Prírodné produkty majú podporný účinok na zvyšovanie imunity alebo pri liečbe špecifických problémov uvedených v odporúčaniach. Ich použitie však treba konzultovať s ošetrujúcim lekárom. Platí to zvlášť pre tehotné a dojčiace matky, deti, osoby užívajúce lieky a osoby s vážnymi zdravotnými problémami. Prečítajte si prosím starostlivo príbalový leták a užívajte naše produkty podľa odporúčaného postupu. Ďakujeme.
Úvod » PODĽA CHORÔB » ORGANIC MATCHA POWDER - jedinečný zelený čaj
Z vybraných konrétnych čistých častí Japonska pochádza originálna Matcha. Je to špeciálna a jedna z najstarších odrôd zeleného čaju.
V minulosti patril medzi rituálne čaje buddhistických mníchov a cisárskeho dvora. Stal sa privilegovaným čajom japonskej elity a obľúbeným medzi samurajmi, ktorí postupom času vytvorili zenový rituál vnášajúci harmóniu a pokoj do ich času búrlivého života.
ORGANIC MATCHA sa pestuje a vyrába tradičnou zatieňovacou technikou, ktorá sa používa už viac ako 800 rokov. Má nesmierne bohatú a plnú chuť a blahodárne účinky na myseľ aj telo.
VÝNIMOČNÝ POSTUP VÝROBY - zatiaňovacia technika
Matcha pochádza z čajovníka pestovaného špeciálnou zatieňovacou technikou. Štyri týždne pred zberom sa pole zatieni plachtami, ktoré eliminujú až 90% prirodzeného svetla. Rastliny potom kompenzujú jeho nedostatok intenzívnou produkciou biologicky významných látok. Zber čaju prebieha na začiatku mája. Listy sa trhajú výhradne ručne a po zbere sa hneď spracujú. Najskôr prejdú vodnou parou, ktorá zabráni fermentácii a zachová všetky prospešné látky. Výsledný produkt sa nazýva Arancha, čo sa dá preložiť ako surový čaj. Ďalšou fázou je triedenie, keď sa vyberajú iba najkvalitnejšie lístky. Dôležitá je farba, vôňa a chuť. Týmto krokom je zaistená nielen kvalita, ale aj jej stálosť. Najnáročnejšie je odstrániť stonky a žilnatiny tak, aby zostalo iba vnútorné pletivo listu, takzvaný mezofyl. Ide o najjemnejšiu a najčistejšiu dužinu z čajovej rastliny. Tá sa následne rozkrája na rovnaké kusy a vzniká čaj označovaný ako Tencha. Posledný, vskutku kráľovský krok, je mletie za pomoci tradičných žulových mlynov. Tie rozomelú čaj Tencha na jemný prášok, označovaný už ako Matcha. Veľkosť jedného zrniečka je 5–10 mikrónov, pričom jeden mikrón je milióntina metra. Je taký jemný a koncentrovaný, že prášok sa doslova rozpúšťa v ústach.
Mimoriadny účinok čaju Matcha sa dosiahne nielen zastúpením špecifických látok vytvorených zatieňovacou technikou, ale aj jeho obrovskou koncentráciou. Matcha sa totiž oproti ostatným zeleným čajom nelúhuje, ale priamo užíva. Tým sa jediná šálka svojím obsahom vyrovná desiatim šálkam bežného zeleného čaju.
100 g, jemne mletý zelený čaj Matcha - 100%
Odporúčaná denná dávka je 1/2 - 1 čajová lyžička (4 g) rozmiešaná v 2 dcl vody (studenej alebo teplej 65 stupňov Celzia), dôkladne premiešať. Môžete ochutiť medom, ovocným sirupom a limetkou.
Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
Vyvarujte sa pôsobeniu tepla. Prášok zostane čerstvý, ak sa uchováva pri teplote 5-25 stupňov celzia.
Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Obal po každom použití vždy starostlivo uzavrite.
Uchovávajte prášok na suchom mieste, a vyhnite sa kontaktu s vlhkosťou.