Množstvo odborníkov z radov lekárov a etnografov študovalo po desaťročia oblasti sveta, kde sa ľudia dožívajú vysoko nadpriemerného veku. Je to najmä oblasť pod Kaukazom, Japonsko, ojedinelé oblasti v Pyrenejach v Španielsku a Francúzsku a hory na juhu Srbska.
Keby bol boj s bakteriálnymi a parazitickými chorobami v chudobných oblastiach na rovnakej úrovni ako v krajinách Európy a Severnej Ameriky s vyspelým zdravotníctvom, tak by týchto “ostrovov” dlhovekosti bolo oveľa viac. Dĺžku života v rozvojových krajinách a u primitívnych národov limitujú infekcie, parazitózy a úrazy. Na druhej strane, tamojší obyvatelia takmer nepoznajú srdcovo–cievne ochorenia, vysoký krvný tlak, artrózu veľkých kĺbov, alergiu a defekty imunity, nádor hrubého čreva a pľúc. Kvôli infekčným vplyvom je v týchto krajinách priemerný vek obyvateľov hlboko pod priemerom vyspelých krajín. Bolo vyslovených množstvo teórií alebo skôr hypotéz, ktoré mali objasniť otázku dlhovekosti a dobrého zdravotného stavu v konkrétnych oblastiach sveta. Žiadna z nich neobstála dlhšie než niekoľko mesiacov. Jedna hypotéza však v tej záplave nikdy vyslovená nebola.
ČO VIEME O ŽIVOTE ĽUDÍ V LOKALITÁCH S VYSOKÝM PRIEMERNÝM VEKOM?
Žijú v súlade s prírodou, neotravujú ich emisie, majú k dispozícii čistú vodu pochádzajúcu z ľadovcov, nemajú priestor na stres, prijímajú živú potravu alebo len málo upravovanú, nepoužívajú silné čistiace ani hygienické prostriedky, nefajčia, udržiavajú sexuálnu zdržanlivosť. To je len niekoľko z nespočetných publikovaných hypotéz. Keď sa však pozrieme na jednotlivé oblasti a porovnáme ich, vždy existuje miesto, ktoré vylučuje každú z vyššie uvedených skutočností. Trošku zaujímavejšie znie pitie kumysu, t.j. kyslého konského mlieka. To sa však pije len na pevnine v Ázii. V Japonsku by sme kumys hľadali len ťažko. Zato sa tam konzumujú surové ryby. Keď sa pozrieme inde do sveta, opäť sa opakuje konzumácia surovej stravy alebo kyslých mliečnych a iných výrobkov. Čo má spoločné surová strava a kyslé výrobky? Je to jednoduché. Živé nepatogénne baktérie rôznych druhov. Od laktobacilov cez koky, enterokoky až po kvasinky alkoholového kvasenia.
Spoločným menovateľom dlhovekosti a dobrého zdravotného stavu aj vo vysokom veku sú baktérie dôležité pre činnosť hrubého čreva. To súčasne vysvetľuje, prečo je v týchto oblastiach minimálny výskyt nádorov hrubého čreva, a aj to minimum sa objavuje u jedincov, ktorí si priniesli stravovacie návyky z civilizovaných krajín.
ÚČINKY PROBIOSANU
Dlhodobé sledovanie účinku pravidelne prijímaných probiotických výrobkov vrátane Probiosanu potvrdzuje vyššie uvedené skutočnosti. Bez akejkoľvek ďalšej liečby alebo používania iných regeneračných preparátov dochádza k dramatickému ozdraveniu organizmu. Pri dlhodobom pravidelnom užívania sa normalizujú krvné tuky vrátane LDL cholesterolu. Postupne dochádza k úprave hypertenzie (vysokého krvného tlaku). Mení sa farba moču smerom k svetlejšej slamovej farbe. To naznačuje znížené množstvo zaťažujúcich metabolitov v tele. Zlepšuje sa stav kĺbov – jednoduché podávanie Probiosanu odstránilo prudké bolesti v bedrovom kĺbe a kolenách pri začínajúcej artróze. Dochádza k významnému posilneniu imunity. U alergikov sa znižuje vnímavosť k alergénom, meranie frekvencie používania Ventolinu alebo iných liekov prvej pomoci. Zlepšuje sa stav psychiky i pri depresívnych stavoch a pri strese. Zatiaľ len v niekoľkých prípadoch došlo k úplnému odstráneniu reumatických problémov (bolesti ramena, lakťa a drobných kĺbov u prstov na rukách).
Vždy som rád počul, že si niekto obľúbil jeden z preparátov Energy, ktorému dáva prednosť. Každý preparát je účinný v určitej oblasti a pre určitý typ klienta. Široká škála produktov tak pokryje všetky možné kombinácie. Probiosan predstavuje výnimku. Nahradzuje totiž náš pretrhnutý kontakt s prírodou. Nie je prakticky človeka, ktorý by Probiosan nepotreboval. Nie je to len v prípade hnačiek alebo kvasinkových či plesňových infekcií. Svoje miesto nájde Probiosan u každého, kto trpí artrotickými bolesťami, má problémy s žlčníkom, pečeňou, obličkami, imunitou, alergiou, hypertenzou, krvnými tukmi, kožnými ekzémy, astmatom, depresiami, stresom. Vyzerá to ako že Probiosan je všeliek, ale všetky tieto problémy môžu spôsobovať a pravdepodobne aj spôsobujú toxíny produkované hnilobnými baktériami, plesňami alebo kvasinkami v hrubom čreve pri dysbióze. Tieto toxíny ovplyvňujú nervový systém, narušujú tvorbu regulačnej bielkoviny VIP (tzv. vazoaktivní intestinální peptid) a v konečnom dôsledku pôsobí podobne ako stres. Cytosan alebo Cytosan Inovum vychytajú toxíny, ale majú len dočasný a krátkodobý účinok. K trvalému zdraviu vedie rovnováha v zastúpení užitočných baktérií v prostredí hrubého čreva. A k tejto rovnováhe pomôže práve Probiosan, ktorý vytvára prvotné podmienky pre správnu skladbu črevnej mikroflóry. I pri nastolení rovnováhy v prostredí hrubého čreva je potreba ďalej pravidelne udržovať túto mikroflóru. Stačí len užívať konzervanty v potravinách a dôjde k masívnemu hynutiu užitočných baktérií. Rovnováhu budovanú týždne môžete zničiť behom niekoľkých málo minút. Preto je rozumné udržovať správnu mikroflóru pravidelným užívaním udržiavacej dávky Probiosanu. Je to prípravok vhodný pre trvalé preventívne užívanie. Jeho ozdravný účinok môžeme podporiť ešte Chlorellou, ktorá poskytuje užitočným baktériám cytokininy, ktoré fungujú ako rastové stimulátory.
Ako dávkovať Probiosan?
Keď začíname osídľovať črevo, je vhodné brať 3 dni Cytosan alebo Cytosan Inovum v dávke 3x denne 1 kapsulu. Od druhého dňa užívania Cytosanu pridáme Probiosan 2x denne 2 kapsle po dobu 5–7 dní. Potom pokračujeme do 3 týždňou dávkou 2x denne 1 kapsula. Udržiavacia dávka je 1x denne 1 kapsula, alebo sa dá užívať 1 kapsula obdeň. Uvedené pozitívne skúsenosti sa po prvé objavili v závislosti na veku klienta a hĺbke postihnutia od 5 dní po začiatku užívania do 2 mesiacov udržiavacej dávky (1x denne 1 kapsula). Pre zdravý a plnohodnotný život sa dá pravidelné užívanie Probiosanu iba odporučiť. Môžete ho nahradiť aj inými probiotickými kultúrami, napríklad Activou alebo Actimelom. Neviem ale, zda sa vám to finančne vyplatí. Naviac sila Probiosanu spočíva v kombinácií baktérie Lactobacillus acidophilus, ktorá poskytuje najlepšie výsledky, ale jej životnosť je krátkodobá, a baktérie Enterococcus faecium, ktorá vyniká oveľa väčším životaschopnosťami a naviac vytvára spolu s rasou Chlorella pyrenoidosa priaznivé podmienky pre existenciu laktobacilu. Vybudujme s pomocou Probiosanu ďalšiu svetovú oblasť dlhovekosti.
Přeji vám všem dlouhý a plnohodnotný život. n MVDr. Lubomír CHMELAŘ, Ph.D
Článok sme prevzali z webu spoločnosti Energy s.r.o.
Kompletná ponuka Energy produktov.
Ďalšie zaujímavé články:
Všetci by sme mali užívať Probiosan
Vedecký výskum užívania Chioskej mastichy (trávenie)
Prečo užívať Vironal alebo Ako obnoviť životnú energiu