S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo “OK” súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických i marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prechádzania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

infolinka :   0919 461 051 Po - Pi: 10:00 - 13:00, info@mamazem.sk

E-shop

 a

a

  

 

UPOZORNENIE:

 

Prírodné produkty majú podporný účinok na zvyšovanie imunity alebo pri liečbe špecifických problémov uvedených v odporúčaniach. Ich použitie však treba konzultovať s ošetrujúcim lekárom. Platí to zvlášť pre tehotné a dojčiace matky, deti, osoby užívajúce lieky a osoby s vážnymi zdravotnými problémami. Prečítajte si prosím starostlivo príbalový leták a užívajte naše produkty podľa odporúčaného postupu. Ďakujeme.

Neprehliadnite

arr3Fantastická päťkaNový koncept Pentagramu NADČASOVÚ MYŠLIENKU PENTAGRAMU®, PRETRVÁVAJÚCU UŽ TAKMER 25 ROKOV, POSÚVAME... arr3ZĽAVA 3% NA VŠETKO, STAČÍ SA ZAREGISTROVAŤZaregistrujte sa a získate u nás okamžite zľavu vo výške 3 % na každý nákup. Vyplňte údaje... arr3AJURVÉDSKA MEDICÍNA PRIAMO Z INDIEPrinášame Vám priamo z Indie prvotriedne produkty vedúcej ajurvédskej značky PLANET... arr3Význam dobrých baktérií - fenomén mikrobiómuKeď pripravujem prednášky o imunite, častých ochoreniach a o možnostiach, ako vyčistiť telo pomocou...

Kontakty

INFOLINKA:
tel: 0908 970 702
info@mamazem.sk
8:00 - 18:00


Pálenie záhy, jeho príčiny a ajurvédska liečba

Pálenie záhy môže spôsobovať ďalšie komplikácie

Článok napísal Dr. Madan Gulati (zástupca riaditeľa Ajurvédskej kliniky, Chandigarh, India)

 

Páli vás záha, navracia sa Vám potrava? Chce sa Vám zvracať? Cítite sa unavení bez toho, aby ste veľa pracovali? Ak ste odpovedali áno, pravdepodobne trpíte zakyslenosťou.

Ak sa táto choroba nezačne včas liečiť, môže viesť k závažnejším zdravotným problémom ako sú peptické vredy na žalúdku a vredy na dvanástorníku, v niektorých extrémnych prípadoch dokonca k rakovine žalúdka. Počet ľudí trpiacimi týmito symptómami rýchlo narastá. Čím rýchlejšie napreduje veda a technika, tým viac sa vzďaľujeme od prírody.

Naše stravovacie návyky, spôsob nášho života, naše myšlienky, ba dokonca aj denná rutina sa rýchlo ničia rýchlym moderným spôsobom života. Následne sa stávame ľahko náchylnými ochoreniam akým je zakyslenosť.

 

Príčiny zakyslenia:

Základnou príčinou prekyslenia sú naše stravovacie návyky (jeme bez akéhokoľvek sústredenia na jedlo samotné) a náš životný štýl plný stresu. Buďme ale konkrétnejší. Jeme stravu, ktorá obsahuje príliš veľa kyslých a slaných jedál, ktoré produkujú príliš veľa tepla, jedál ktoré sú sladké a kyslé, korenené a vyprážané.

Pijeme príliš veľa čaju, kávy, alkoholu a prevzdušnených nápojov, fajčíme cigarety. Jeme jedlá pripravené z rafinovanej múky, či bielej múky. Konzumujeme dávno pripravené jedlá (zbytky spred niekoľkých dní), jeme fastfood ako sú hamburgery, hotdogy a hranolky.

Jeme príliš veľa a nevhodne jedlá kombinujeme. Jeme jedlá s opačnými vlastnosťami, napríklad pijeme mlieko za rybou alebo za kyslými džúsmi, mixujeme kávu so zmrzlinou. Vedome obmedzujeme svoje potreby na pitie a jedlo vo chvíľach, keď ich potrebujeme. Stres, obavy a rýchly životný štýl.

Okrem toho na naše telá pôsobí aj fakt, že množstvo tepla sa v našom tele prirodzene zvyšuje v obdobiach dažďov. Ak nebudeme dodržiavať počas týchto období príslušnú diétu (jar, jeseň), budeme náchylnejší na zakyslenosť.

Ďalším dôvodom zakyslenosti môže byť príliš častý sex alebo oddávanie sa radovánkam krátko po jedle, t.j. sexovanie s nestráveným jedlom v žalúdku.

Podľa modernej medicíny je hlavnou príčinou ochorenia prítomnosť baktérie Helicobacter Pylori v žalúdku. Táto baktéria oslabuje sliznicu žalúdka a steny žalúdka sú potom náchylnejšie na poškodenie kyselinou chlorovodíkovou, ktorú produkuje žalúdok. Je zaujímavé, že veľký počet ľudí má túto baktériu prítomnú v žalúdku, ale nie všetci trpia zakyslenosťou. Znamená to, že príčiny uvedené vyššie urýchľujú rozvoj takéhoto ochorenia. Preto je veľmi dôležité starať sa o svoj životný štýl a stravovacie návyky, ak sa chceme vyhnúť tomuto ochoreniu.

 

Ajurvédska liečba zakyslenia:

Riešenie tohto problému spočíva v prevencii, t.j. vyvarovaniu sa všetkých príčin, ktoré toto ochorenie spôsobujú. Pravidelné jedenie potravín ako je amla (amlaki), mulatthi, surový kokos, tekvica a papája sú vynikajúce riešenie tohto problému. Ďalšími užitočnými potravinami je karela, uhorka a dyňa. Mali by ste sa ale vyvarovať potravín ako je citrón, paradajky, ryža, pomaranče, jogurt, tvaroh, zavárané uhorky, keksíky, vysmážané jedlá, rezance, alkohol a bublinkové nápoje, káva a čaj, ako aj vyvarovať sa fajčeniu.

Ajurvéda popisuje niekoľko prírodných liečiv na pálenie záhy a s tým súvisiace problémy. Tieto bylinné zmesi sú bez akýchkoľvek vedľajších účinkov. Byliny určené na zakyslenosť okrem odstránenia problému s pálením záhy taktiež prirodzene zlepšujú trávenie. Problémy s kyselinou sa vyriešia prirodzene a dlhodobo.

 

Náš tip: Ak už sa Vám Helicobacter Pylori premnožil a spôsobuje Vám problémy, jedným s najúčinnejších produktov v rámci alternatívnej medicíny je čisto prírodná živica Chioská masticha známa svojimi účinnými vlastnosťami pri ničení helikobaktera.

 

Ďalšie zaujímavé články:

Cholesterol - prečo je potrebný a kedy je škodlivý

Chudnutie a ajurvéda

 

 

NjBlZT